Šislennoe modelirovanie udarno-volnovogo iniciirovanija geterogennoj detonacii aerovzvesi czastic aljuminija
Stwierdzono, że zwiększona symulacja tworzenia się detonacji przy odbiciu małych ilości mocnych fal cieplnych zależy od twardości ścianki, od której ta fala się odbija.
A.V. Fedorov, T.A. Khmel'.
Keywords: Badania pożarnicze; fala uderzeniowa; Wybuchy