Dwumernye reżimy fil'trcionnogo gorenija
Teoretyczna analiza wzmożonego sposobu filtracji spalania przy różnych parametrach badań. Najczęstszym wykorzystywanym parametrem był tzw. ``współczynnik filtracji''. Wyniki badań pokazują, że przy nadciśnieniu w pełnym gazie przy działaniu zmiennego twardego reagenta istnieje zakres parametrów, w których spalanie następuje w strefie powierzchniowej.
V.V. Grachev, T.P. Ivleva.
Keywords: Badania pożarnicze; spalanie; parametry