Detonacionnye svoistva ammiacznoj selitry
Przedstawiono wyniki badań z zakresu cech i własności detonacyjnych azotanu amonu. Stwierdzono, że przy 3% zawartości trotylu z saletrą amonową detonacja sięga 5km/s.
A.A. Deribas, V.A. Simonov.
Keywords: Wybuchy; azot; Badanie wybuchowości; Substancje chemiczne