Kogda vse pořarnye stanut professionalami?
Przedstawiono system organizacyjny straży pożarnej w Federacji Rosyjskiej. Działalność Pożarowego Instytutu Moskiewskiego, kształcenie strażaków. Analiza umiejętności zawodowych strażaków.
N. Klimuszin.
Keywords: Szkolenie; Organizacja straży pożarnych