řtaby v sisteme GPS
Na tle uregulowań prawnych w Federacji Rosyjskiej omówiono organizację i zadania sztabu. Autor przedstawił funkcjonowanie sztabu w skoordynowanych działaniach z podmiotami ratowniczymi.
S. Gruzd'.
Keywords: Organizacja straży pożarnych