Porträt: Feuerwehr Saarbrücken
Przedstawiono organizację straży pożarnej w Saarbrucken. Straż pożarna obejmuje zawodową i ochotniczą straż pożarną. Wyposażona jest w pojazdy specjalne i ratownicze z przynależnymi do niej 750 jednostkami w 17 obszarach operacyjnych. Opisano szeroki zakres pojazdów strażackich.
U. Bunzel.
Keywords: Pojazdy pożarnicze; Organizacja straży pożarnych; Pojazdy specjalne