Jahr-2000-Problem: der Countdown läuft. Kein Grund zur Panik, aber
Coraz częściej porusza się problemy dotyczące bezpieczeństwa pożarowego w roku 2000. Wiele organizacji intensywnie pracuje nad w/w zagadnieniem. W lipcu b.r. odbyło się spotkanie inżynierów pożarnictwa nt. "Żadnej podstawy do paniki". W artykule przedstawiono podstawowe zagadnienia i problemy poruszone na spotkaniu.
H. Raab.
Keywords: Bezpieczeństwo pożarowe; inżynieria pożarowa