Des Accidents Technologiques
We wrześniu i październiku 1998 r. zarejestrowano w bazie danych ARIA (Analyse, Recherche et Information sur les Accidents - baza danych francuskiego Ministerstwa Gospodarki Przestrzennej i Środowiska) 250 znaczących wypadków w tym 25% stanowiły wypadki związanie z przemysłem chemicznym. Omówiono 37 wybranych wypadków.
J.-L. Claret.
Keywords: przemysł chemiczny; Awarie przemysłowe