Zamknąć ogień w klatce
Najczęstszą przyczyną rozprzestrzeniania się ognia i dymu w budownictwie są drzwi, kable i przewody wentylacyjne. Te punkty konstrukcyjne powinny być szczególnie zabezpieczone przed rozprzestrzenianiem się pożaru.
Tab.
Keywords: Pożary - rozprzestrzenianie się; Dym; Konstrukcje budowlane; Budownictwo