Właściwości ochronne układów ograniczników przepięć w instalacjach elektrycznych w niewielkich obiektach
Szczególną uwagę zwrócono na ocenę właściwości ochronnych układów ograniczników przepięć przeznaczonych do instalacji elektrycznej w niewielkich obiektach, do której może wniknąć część prądu piorunowego.
Andrzej Sowa.
Keywords: ochrona przeciwprzepięciowa; ochrona odgromowa