Stress bei Feuerwehreinsätzen
Drobne zdarzenia i wypadki z przeszłości stanowią problem powodujący stresy u strażaków. Istnieją organizacje odpowiedzialne za ochronę ludzi przed niebezpieczeństwem. Stres różnie wpływa na psychikę i mentalność ludzką. W artykule przedstawiono skutki stresu i jego wpływ na psychikę.
J. Hoffeld.
Keywords: Psychologia; Stres