Einsatzkräfte in Stresssituationen
Przedstawiono wpływ stresu podczas akcji ratowniczo - gaśniczych na psychikę strażaków. Wyróżniono pięć różnych reakcji: indywidualna, normalna, ponadczasowa, dziecięca i depresyjna.
Dieter Farrenkopf, K.-J. Schaefer, G. Julga, H. Krause.
Keywords: Psychologia; Stres