Pleins feux sur le CS des Rousses
[Centrum Ratownictwa w Rousses w Jurze winno zapewnić bezpieczeństwo na obszarze 180 km2 20-tu tys. osób podczas sezonu wypoczynkowego, co nie jest łatwe dla 34 strażaków ochotników. Opisano założenia operacyjne, organizację jednostki i używany sprzęt. Między innymi skuter śnieżny dowożący pomoc medyczną oraz pojazd gąsienicowy VRTT. Ilość interwencji z 20 w 1978r. wzrosła do 210 w roku ubiegłym.]
P. Catalan, P. Forget.
Keywords: Ratownictwo; Organizacja straży pożarnych