Što mořet ``Legkaja voda''
Omówiono wyniki prób gaszenia produktów ropy naftowej roztworem wody i ``lekkiej wody''. Próby obejmowały podawanie roztworu przez warstwę wody i produktu ropy naftowej w zbiorniku naziemnym o objętości 5000 m3 oraz na rozlaną ciecz o powierzczni rozlewiska 900 i 1900 m2.
V. Titkov.
Keywords: Taktyka walki z pożarami; Środki gaśnicze i neutralizujące; Zbiorniki; Ropa naftowa