Dlja bor'by s lesnymi pořarami
W 1997 roku w Federacji Rosyjskiej powstało ponad 27 tys. pożarów lasów. Uwzględniając powyższe autor artykułu omówił naziemne sposoby wykrywania pożarów, powietrzne sposoby patrolowania obszarów leśnych a także różne warianty taktyczne gaszenia w/w pożarów.
V. Gusev.
Keywords: Taktyka walki z pożarami; Pożary; Lasy