Kaliningradskich pořarnych gubernator opekaet liňno - Rżevcev, Ju.
W artykule przedstawiono wywiad z naczelnikiem straży pożarnej okręgu kaliningradzkiego - Aleksandrem Majorovem dotyczący historii i organizacji straży pożarnej w Kaliningradzie. Przedstawiono działania i nowoczesny sprzęt straży, jej współpracę z organami państwowymi.
Ju. Rżevcev.
Keywords: Organizacja straży pożarnych; Historia pożarnictwa; Współdziałanie służb; Kaliningrad (Rosja); Rosja