Detektor dyma vysokoj ňuvstvitel'nosti "AutoSense-100"
Przedstawiono zasadę działania detektora dymu "Autosense-100" opracowanego przez instytut AUTRONICA. W/w detektor charakteryzuje się m.in. następującymi parametrami: wykrywalność dymu 100m od jego źródła. Każdy system "Autosense-100" posiada 4 przewody dł. 200m, co powoduje, że może być wykorzystywany w pomieszczeniach o pow. do 2000 m2.
V. Petrov.
Keywords: Czujki dymu