Detektor dyma vysokoj ňuvstvitel'nosti ``AutoSense-100''
Przedstawiono zasadę działania detektora dymu ``Autosense-100'' opracowanego przez instytut AUTRONICA. W/w detektor charakteryzuje się m.in. następującymi parametrami: wykrywalność dymu 100m od jego źródła. Każdy system ``Autosense-100'' posiada 4 przewody dł. 200m, co powoduje, że może być wykorzystywany w pomieszczeniach o pow. do 2000 m2.
V. Petrov.
Keywords: Czujki dymu