Irkutskaja tragedija - Pankov, Ju.
W artykule omówiono wprowadzenie sił i środków straży pożarnej oraz działania ratownicze podczas tragicznej katastrofy samolotu AN-124, która miała miejsce w grudniu 1997r. w Irkucku. Działania ratownicze utrudniał upadek samolotu zaraz po starcie na domy mieszkalne i to, że w samolocie znajdowało się 110 ton paliwa lotniczego.
Ju. Pankov.
Keywords: Katastrofy powietrzne (lotnicze); Akcja ratowniczo-gaśnicza; Rosja