Protivopořarnaja za÷ňita podzemnogo stroitel'stva
Omówiono organizację ratownictwa górniczego w Federacji Rosyjskiej, zasady wykorzystywania ratowników podczas różnych zdarzeń, które wystąpiły pod ziemią. Zwrócono również uwagę na współdziałanie w/w służb z innymi podmiotami ratowniczymi, w tym strażą pożarną.
A. Kuplis, A. Tudos.
Keywords: górnictwo; Ratownictwo; Współdziałanie służb