ŕlektronagrevatel'nye pribory dlja bytovogo primenenija. (Trebovanija pořarnoj bezopasnosti i metody ispytanij: NPB-235-97)
Zgodnie z NPB-235-97 przedstawiono wymagania stawiane urządzeniom grzejnym (wydzielającym ciepło), codziennego użytku. Zwrócono szczególną uwagę na wymagania w zakresie konstrukcji w/w urządzeń i właściwe przygotowanie dokumentacji technicznej.
Tab.
Keywords: Instalacje i urządzenia grzewcze; Urządzenia elektryczne; Bezpieczeństwo pożarowe