Proverka vakuumnojj sistemy nasosa
Stwierdzono, że urządzenia do zasysania wody w pompach pożarniczych w trakcie eksploatacji ulegają częściowemu zużyciu. Uwzględniając powyższe przedstawiono procedurę badań szczelności pomp w części zasysającej. Badania oparte są o normy obowiązujące w Federacji Rosyjskiej.
P. Terleckij.
Keywords: badania; pompy pożarnicze