Pul'sacionnyj reżim gorenija azidoetanola
Omówiono pulsacyjny sposób palenia się azydoetanolu w szklanych rurach w warunkach ich termicznej niestabilności. Stwierdzono, że istnieje związek pomiędzy szybkością spalania azydoetanolu, a ciśnieniem zewnętrznym.
A.K. Kopejka.
Keywords: Badania pożarnicze; spalanie