Šislennoe modelirovanie turbulentnogo gorenija gazoobraznogo topliva v osesimmetriňnych kamerach
Omówiono model matematyczny i ilościowy algorytm obliczania procesów spalania paliwa w stanie lotnym w dwuwymiarowych turbulentnych strumieniach. Wykonano porównanie rezultatów obliczeń z danymi eksperymentalnymi.
G.S. Aslanjan, I.L. Majkov.
Keywords: Badania pożarnicze; spalanie turbulentne; model; algorytmy; Paliwa