Combined Conference and Scentific Seminar with NFPA Cultural Resources Committee and Slovensko Zdruzenje Za Pozarno Varstov (SZPV): Heritage Protection International Ljubljana Castle Ljubljana, Slovenia, 24 - 25 May 2006 (Edinburgh : Historic Scotland, 2008. -)
Omówiono wykorzystanie inżynierii bezpieczeństwa pożarowego i analizy ryzyka pożarowego do ochrony zabytków, metodologię oszacowania ryzyka pożarowego zabytków, systemy tryskaczowe, przepisy i normy NFPA dotyczące ochrony obiektów kulturowych oraz nowoczesne technologie ochrony zabytków.
Sygnatura P-1481/1
Keywords: Tryskacze; konferencje; seminaria; inżynieria pożarowa; Analiza ryzyka; Bezpieczeństwo pożarowe; Obiekty zabytkowe; Ochrona przeciwpożarowa