International Workshop in association with the Ministry of Interior and Fire Department of Siena, Santa Maria della Scala, Siena, Italy, 8 April 2005. Międzynarodowy Warsztat we współpracy z Ministerstwem Spraw Wewnętrznych Sieny, Santa Maria della Scala, Siena, Włochy, 8 kwiecień 2006 (Edinburgh : Historic Scotland, 2008. -)
Omówiono ochronę przeciwpożarową oraz monitoring kompleksu historycznego Santa Maria della Scala oraz restaurację 13/14 wiecznych fresków za pomocą nowoczesnych technologii.
Sygnatura P-1481/1
Keywords: Obiekty sakralne; monitoring; Obiekty zabytkowe; Ochrona przeciwpożarowa