Working Groups 2 + 4 Damage Limitation: Scientific Seminar Schloss Schönbrunn, Vienna 7-9 December 2004. Ograniczenie zniszczeń: seminarium naukowe, Zamek Schönbrunn, Wiedeń, 7-9 2004 (Edinburgh : Historic Scotland, 2008. -)
Omówiono m.in. kategoryzację pożarów w krajach UE, oszacowanie destruktywne pożarów, oszacowanie strat po pożarach, zastosowanie różnych systemów ochrony ppoż. w obiektach historycznych.
Sygnatura P-1480/1
Keywords: Obiekty zabytkowe; straty popożarowe; straty materialne; Systemy zabezpieczenia przeciwpożarowego; Analiza ryzyka