Combined Research Seminar with the Norwegian Fire Research Laboratory "The Application of Water Mist in Cultural Haritage Buildings", 16-18 April 2004: Archibishop's Palace, Trondheim, Norwey. Wspólne Seminarium Naukowe z Norweskim Laboratorium Badań Pożarowych " Zastosowanie mgły wodnej w budynkach dziedzictwa kulturowego", 16-18 kwiecień 2004, Pałac Arcybiskupa, Trondheim, Norwegia (Edinburgh : Historic Scotland, 2008. -)
Omówiono różne formy zastosowania mgły wodnej w budynkach zabytkowych.
Sygnatura P-1479/1
Keywords: Obiekty zabytkowe; Mgła wodna; Ochrona przeciwpożarowa