Combinet Scientific Seminar with the Scottish Historic Buildings Fire Liaison Group 5-6 September 2003: Edinburgh, Scotland. Wspólne seminarium naukowe z udziałem Szkockiego Związku Ochrony Przeciwpożarowej Obiektów Zabytkowych (Edinburgh : Historic Scotland, 2008. -)
Przedstawiono historię ochrony przeciwpożarowej obiektów zabytkowych w Szkocji oraz badania dotyczące stosowania tryskaczy i mgły wodnej w budynkach zabytkowych.
Sygnatura P-1479/1
Keywords: Zabezpieczenie przeciwpożarowe; Historia; Tryskacze; Ochrona przeciwpożarowa; Obiekty zabytkowe; Mgła wodna