Wpływ ciśnienia i natężenia przepływu na równomierność powierzchni zraszania tryskaczy. [W: Bezpieczeństwo pożarowe budowli: V międzynarodowa konferencja. Warszawa-Miedzeszyn, 14-16 listopada 2005 r. Sygn.P-1297] (Warszawa : Instytut Techniki Budowlanej, 2005. -)
[Podstawowymi parametrami urzadzenia tryskaczowego są: powierzchnia działania, czas działania, maksymalna powierzchnia chroniona przez jeden tryskacz i intensywność zraszania. Ostatni z nich był podstawą analizy przpeprowadzonych pomiarów powierzchni.]
A. Domżał.
Keywords: Tryskacze; Badania pożarnicze