Przyczyny pożarów budynków z zastosowaniem termozgrzewalnej technologii pokryć dachowych. [W: Badanie przyczyn pożarów. Sygn. P-1249] (Poznań : Izba Rzeczoznawców Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Pożarnictwa, 2005. -)
[Celem niniejszego referatu jest ocena zagrożeń pożarowych występujących podczas prac przy wykorzystaniu termozgrzewalnej technologii pokryć dachowych. W referacie wykorzystano materiały z akt postępowania sądowego prowadzonego w sprawie pożaru dachu w budynku szkoły podstawowej, powstałego podczas wymiany pokrycia dachowego z wykorzystaniem technologii kładzenia pap metodą termozgrzewalną oraz przy wykorzystaniu ogólnodostępnego, używanego do tych prac sprzętu. W referacie przedstawiono uregulowania prawne dotyczące prac pożarowo niebezpiecznych, mające zastosowanie przy kładzeniu pap metodą termozgrzewalną.]
Dariusz Prochacki.
Keywords: Zagrożenia pożarowe; dachy; Budynki; Przyczyny pożaru