Understanding the IRMP process. Zrozumienie procesów planowania zintegrowanego zarządzania ryzykiem (IRMP) (Kingston : The Fire Brigades Union, 2004. -)
[Procesy IRMP określają procedury działania straży pożarnej i innych służb ratowniczych w zakresie ochrony ludności. Podstawowe informacje dotyczące podstaw zarządzania ryzykiem i zastosowania w strukturach służb ratowniczych Wlk. Brytanii.]
Ind.
Keywords: Planowanie kryzysowe; zdarzenia niebezpieczne; Zarządzanie ryzykiem; Analiza ryzyka