Wpływ szybkości zwęglania na kinetykę generacji ciepła drewna naturalnego i impregnowanego przeciwogniowo - Pofit-Szczepańska, Melania. (Ostrava, 1998. -)
Celem pracy było przedstawienie rezultatów badań wpływu szybkości zwęglania na kinetykę generacji ciepła drewna naturalnego i impregnowanego przeciwogniowo. Wykonano szereg badań eksperymentalnych.
Melania Pofit-Szczepańska.
Keywords: spalanie; Drewno; Zabezpieczenia ogniochronne; Badania pożarnicze