Właściwości pian gaśniczych wytwarzanych różnymi metodami (Ostrava : Sdruřeni Pořarniho a Bezpeňnostniho Inřenyrstvi, 2003. -)
[Przedstawiono wyniki pomiarów: parametrów pian otrzymanych różnymi metodami ze środka klasy S, parametrów pian otrzymanych metodą ciśnieniową ze środków pianotwórczych różnych typów. Podano właściwości pian wytwarzanych z pożarniczych urządzeń typu CAFS.]
M. Sobolewski, A. Mizerski.
Keywords: Środki gaśnicze pianotwórcze; Środki gaśnicze i neutralizujące