Wybrane aspekty oddymiania budynków. W: Aktualne problemy rolniczej technologii, budownictwa i bezpieczeństwa pożarowego. [Sygn.P-915] (Opole : Oficyna Wydawnicza Politechniki Opolskiej, 2000. -)
[Scharakteryzowano wpływ zadymienia budynków na bezpieczeństwo ludzi. Przedstawiono stan prawny zasad wyposażenia budynków w systemy odprowadzania dymu i gazów pożarowych i systemy zapobieganjące zadymieniu.]
Marian Dąbrowski, Waldemar Wnęk.
Keywords: Budynki; zadymienie; urządzenia oddymiające; Oddymianie