Aspekty pożarowe, ekologiczne i zdrowotne stosowania wełen izolacyjnych pochodzenia mineralnego w budynkach. W: Aktualne problemy rolniczej technologii, budownictwa i bezpieczeństwa pożarowego. [Sygn.P-915] - Abramowicz, Marian. (Opole : Oficyna Wydawnicza Politechniki Opolskiej, 2000. -)
[Stosowanie wełen izolacyjnych pochodzenia mineralnego rozszerza się w związku z koniecznością docieplania budynków. Omówiono właściwości stosowania takich materiałów i ich wpływ na człowieka i środowisko.]
Marian Abramowicz, Ryszard Adamski.
Keywords: Budynki; Ochrona środowiska; ochrona zdrowia; izolacja; Bezpieczeństwo pożarowe