Pomoc sanitarna dla ludzi i koni
Pojęcie pomocy sanitarnej stosowane w 1929 r oznacza w obecnych czasach "pierwszą pomoc medyczną". Przedstawiono zasady piewrszej pomocy medycznej stosowane w latach 20-tych XX wieku.
Keywords: Historia; Pierwsza pomoc; Ratownictwo; zwierzęta