Die geräte der feuerwehr. Sprzęt pożarniczy (Staatsverlag der DDR, 1967)
[Przedstawiono różne rodzaje sprzętu natarcia, jego kategorie i zastosowanie m.in.: wąż tłoczny, sprzęt wężowy, mostek wężowy, zwijadło na wąż, noszak wężowy itp.]
Keywords: Sprzęt pożarniczy