Ocena działalności KP PSP w Sejnach w obszarze zarządzania kryzysowego (Szkoła Główna Służby Pożarniczej, 2021)
Praca inżynierska pt. „Ocena działalności KP PSP w Sejnach w obszarze zarządzania kryzysowego'' składa się z czterech części. Pierwsza część została poświęcona podstawom funkcjonowania zarządzania kryzysowego w Polsce. Następny rozdział charakteryzuje system ochrony przeciwpożarowej w powiecie sejneńskim wraz z potencjałem ratowniczym Państwowej Straży Pożarnej oraz Ochotniczej Straży Pożarnej. Trzecia część zawiera analizę dwóch zdarzeń kryzysowych. Ostatnim obszarem w przedmiotowej pracy jest przedstawienie wyników badania ankietowego, które zostało przeprowadzone wśród funkcjonariuszy Państwowej Straży Pożarnej oraz pracowników administracji samorządowej. Wszystkie powyższe części pozwoliły na osiągnięcie celu pracy, którym było dokonanie obiektywnej oceny funkcjonowania Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Sejnach w powiatowym systemie zarządzania kryzysowego. [Streszczenie Autora]
Mariusz Sokołowski ; promotor mł. bryg. dr inż. Marcin Anszczak.
Keywords: Zarządzanie kryzysowe; Województwo podlaskie