Analiza zagrożeń pożarowych oraz zabezpieczenie przeciwpożarowe powiatu czarnkowsko - trzcianeckiego (Szkoła Główna Służby Pożarniczej, 2021)
Tematem pracy jest ``Analiza zagrożeń pożarowych oraz zabezpieczenie przeciwpożarowe powiatu czarnkowsko - trzcianeckiego. W pracy odpowiedziano na pytanie - czy poziom zabezpieczenia powiatu jest adekwatny do istniejących zagrożeń pożarowych? Na wstępie określono cel oraz zakres pracy - dokonano wstępu teoretycznego. Następnie dokonano ogólnej charakterystyki powiatu czarnkowsko - trzcianeckiego. Przedstawiono największe zagrożenia pożarowe występujące na terenie powiatu. W kolejnej części pracy przedstawiono przykłady największych pożarów powiatu czarnkowsko - trzcianeckiego. Kolejny rozdział zawiera formy ochrony przeciwpożarowej na terenie powiatu. Na zakończenie dokonano oceny stopnia zabezpieczenia przeciwpożarowego powiatu czarnkowsko - trzcianeckiego. Porównano stan faktyczny istniejących zabezpieczeń wobec stawianych wymagań. Praca kończy się opracowanym podsumowaniem oraz wnioskami dotyczącymi poprawności zabezpieczenia pożarowego powiatu oraz konieczności dążenia do utrzymania wysokiego poziomu w danym zakresie. [Streszczenie Autora]
Artur Kłos ; promotor dr inż. Marek Woliński.
Keywords: Zagrożenia pożarowe; Województwo wielkopolskie