Przestępczość teleinformatyczna (Wydawnictwo Wyższej Szkoły Policji, 2009)
Przedstawiona została problematyka bezpieczeństwa teleinformatycznego, nowych technologii wykorzystywanych przez cyberprzestępców, tematyka wykrywania i zabezpieczania dowodów cyberprzestepstw i przestępstw, w których moga pojawić się dowody cyfrowe oraz tworzenie społeczeństwa informacyjnego. Zagadnienia te związane są z zasadami bezpiecznego korzystania z sieci komputerowych i internetu.
red. Jerzy Kosiński.
Keywords: przestępczość komputerowa; Bezpieczeństwo informacyjne; Internet; Ochrona informacji; Transmisja danych; Zagrożenia cybernetyczne