Bombs: Protecting people and Property. Bomby: ochrona ludzi i mienia (Home Office, 1997)
[Omówiono pojęcie terroryzmu i zdarzenia, w których użyto bomb. Przedstawiono planowanie akcji ratowniczych, poszukiwanie, ewakuację.]
Keywords: Terroryzm; Zagrożenie wybuchowe