Stałe urządzenia gaśnicze - Zestawy instalacji mgły wodnej: Część 5: Protokół badania dla garaży dla zestawów automatycznych dysz (Polski Komitet Normalizacyjny, 2025)
W niniejszym dokumencie określono ocenę odporności ogniowej instalacji mgły wodnej dla garaży, garaży całkowicie zamkniętych i garaży podziemnych. Niniejszy dokument ma zastosowanie do poziomych, stałych, płaskich sufitów o wysokości 2 m i więcej.
Wprowadza EN 14972-5:2024 - IDT.
Keywords: Urządzenia gaśnicze; Mgła wodna; Garaże