Zastosowania oświetlenia -: Oświetlenie awaryjne budynków (Polski Komitet Normalizacyjny, 2024)
W niniejszym dokumencie określono wymagania oświetleniowe dla systemów oświetlenia awaryjnego, w tym adaptacyjnych systemów awaryjnego oświetlenia ewakuacyjnego, elektrycznego oświetlenia awaryjnego, instalowanych w pomieszczeniach lub miejscach, gdzie takie systemy są wymagane lub potrzebne i które mają zastosowanie głównie do miejsc dostępnych publicznie lub miejsc pracy.
Zastępuje PN-EN 1838:2013-11 wersja angielska, PN-EN 1838:2013-11 wersja polska
Keywords: Metody badawcze; oświetlenie ewakuacyjne; Oświetlenie awaryjne