Bezpieczeństwo informacji, cyberbezpieczeństwo i ochrona prywatności – Wymagania dla jednostek prowadzących audyt i certyfikację systemów zarządzania bezpieczeństwem informacji: Część 1: Postanowienia ogólne (Polski Komitet Normalizacyjny, 2024)
W niniejszym dokumencie określono wymagania i zapewniono wytyczne dla jednostek prowadzących audyt i certyfikację systemu zarządzania bezpieczeństwem informacji (ISMS), w uzupełnieniu do wymagań zawartych w ISO/IEC 17021-1. Wymagania zawarte w niniejszym dokumencie są wykazywane w zakresie dotyczącym kompetencji i wiarygodności jednostek zapewniających certyfikację ISMS. Wytyczne zawarte w niniejszym dokumencie zapewniają dodatkową interpretację tych wymagań dla jednostek zapewniających certyfikację ISMS. UWAGA Niniejszy dokument może być stosowany jako dokument zawierający kryteria dla akredytacji, wzajemnej oceny lub innych procesów audytowych.
Zastępuje PN-EN ISO/IEC 27006:2021-05 wersja angielska, PN-EN ISO/IEC 27006:2021-05 wersja polska
Keywords: Zagrożenia cybernetyczne; Bezpieczeństwo informacyjne; Audyt