Bezpieczeństwo informacji, cyberbezpieczeństwo i ochrona prywatności: Zabezpieczanie informacji (Polski Komitet Normalizacyjny, 2023)
Niniejszy dokument stanowi referencyjny zestaw ogólnych zabezpieczeń informacji wraz z wytycznymi dotyczącymi ich wdrażania. Niniejszy dokument jest opracowany w celu używania przez organizacje: a) w kontekście systemu zarządzania bezpieczeństwem informacji (ISMS) na podstawie ISO/IEC 27001; b) do wdrażania zabezpieczeń informacji, na podstawie uznanych na całym świecie najlepszych praktyk; c) do opracowywania specyficznych dla danej organizacji wytycznych dotyczących zarządzania bezpieczeństwem informacji.
Zastępuje PN-EN ISO/IEC 27002:2017-06 wersja polska, PN-EN ISO/IEC 27002:2017-06 wersja angielska, PN-EN ISO/IEC 27002:2017-06/Ap1:2019-12 wersja polska
Keywords: Zagrożenia cybernetyczne; Bezpieczeństwo informacyjne; Zarządzanie