Współdziałanie międzyorganizacyjne w ochronie ludności: (ujęcie retrospektywne) (Szkoła Główna Służby Pożarniczej, 2018)
W niniejszym opracowaniu pt. ``Współdziałanie międzyorganizacyjne w ochronie ludności'' analizowane jest jako organizacja podmiotów jako warunek efektywnego wykonywania zadań w różnorodnych sytuacjach występujących na centralnym, wojewódzkim i lokalnym szczeblu kierowania państwem, rozpatrywanych w aspekcie ochrony ludności w ramach wielopodmiotowej akcji ratowniczej. Analizę przeprowadzono w oparciu o regulujące te kwestie rozwiązania prawne, a sama analiza obejmuje również współpracę międzynarodową.
Andrzej Józef Włodarski ; Szkoła Główna Służby Pożarniczej. Wydział Inżynierii Bezpieczeństwa Cywilnego.
Keywords: Współdziałanie służb; Ochrona ludności; Akcja ratownicza; Europa; Polska