Administracja samorządowa w teorii i praktyce - Wydawnictwo Adam Marszałek. (Wydawnictwo Adam Marszałek, 2017)
Niniejsza publikacja nakreśla ramy prawne i społeczne działania administracji samorządowej, przedstawia główne problemy, z jakimi borykają się samorządowcy, zaprezentuje niektóre postulaty obywateli pragnących usprawnić funkcjonowanie administracji samorządowej oraz zwiększyć zakres oddziaływania mieszkańców na sprawy lokalne. Zaprezentuje też pokrótce stanowiska zwolenników i przeciwników planowanych przez rząd zmian w samorządowej ordynacji wyborczej.
Krzysztof Gawkowski.
Keywords: Administracja; Prawo; Administracja samorządowa