Pracownik administracyjno - biurowy: organizacja pracy, zagrożenia i szkolenia BHP - Wieczorek, Zygmunt. (Wydawnictwo Wiedza i Praktyka, 2014)
W książce zostały omówione wymagania dotyczące prawidłowej organizacji pomieszczeń i stanowisk pracy biurowej oraz pomieszczeń higienicznosanitarnych zarówno z punktu widzenia wymagań bezpieczeństwa i higieny pracy, jak i zasad ergonomii. Zaproponowane zostały również metody i narzędzia ułatwiające kompleksową ocenę warunków pracy pracowników administracyjno-biurowych oraz zagadnienia dotyczące szkoleń dla tej grupy pracowników.
Zygmunt Wieczorek.
Keywords: BHP; Administracja