Katalog właściwości palnych i termicznych, materiałów i wyrobów celulozopochodnych, tworzyw oraz włókien syntetycznych - Pofit-Szczepańska, Melania.; Terlikowski, Tadeusz. (firex, 1997)
W katalogu podano właściwości palne stu surowców celulozopochodnych, wyrobów z tworzyw sztucznych oraz włókien syntetycznych. Każdy materiał opisano danymi z zakresu spalania, rozkładu termicznego i powstawania dymu.
Melania Pofit-Szczepańska, Tadeusz Terlikowski.
Keywords: katalog; Palność; materiały włókiennicze; włókna; Tworzywa sztuczne; Rozkład termiczny; spalanie; Materiały palne; Dym